Bemutatkozás 

Saját műveim 

Kedvencek más szerzőktől 

Hírek

Rímtündér Meseboltja

Megnyitott a Rímtündér Meseboltja ahol megvárásolhatók Hétvári Andrea óvodásoknak szóló könyvei és ingyenesen letölthető oklevelei is elérhetők nyomtatható formátumban.

Képzeld el! – Meseszép!

Zenés-verses-mesés interaktív teadélután Hétvári Andrea költővel és Dezső Piroska hegedűművésszel az újpesti Ady Endre Művelődési Házban.

TOP 10

Vörösbegyek nyugalma, drága Fif! kötet az Irodalmi Jelen TOP 10-ben.

Irodalmi Portál Gyerekeknek

Elkészült a KÉPZELD EL! c. Irodalmi és Ismeretterjesztő Portál Gyerekeknek!
http://www.kepzeld-el.hu

Radnóti-monográfia

Vilcsek Béla Radnóti Miklós c. könyve kedvezményes áron megrendelhető. További információ>>

Életrajz

Hétvári Andrea 1975-ben született Budapesten. Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán szerzett magyar-könyvtár szakos diplomát. Alkotásai több országos irodalmi pályázaton szerepeltek díjazottként vagy kiemelt alkotásokként. (Fejér megyei Országos Himnuszíró Pályázat 2009 – 2. díj, Napkút Kiadó – Szépirodalmi pályázat 2010 – Nívódíj, Napkút Kiadó, Weöres centenárium esszéíró pályázat 2013 – Különdíj stb.)

Székesfehérvár himnuszának szerzője. Versét Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző 150 alkotásból választotta ki a legjobban megzenésíthető vers kategóriájában. Székesfehérvár pedig hivatalosan is himnuszául választotta. A himnusz hamarosan énekelhető formában is bemutatkozik a Hungarikum Együttes megzenésítésében.

Versei, kritikái, esszéi színvonalas irodalmi lapokban − Agria, Bárka Online, C.E.T., Élet és Irodalom, ESŐ, Irodalmi Jelen, Lyukasóra, Képírás, Kortárs, Muravidék, Napút, Pannon Tükör, Parnasszus, Vár − folyamatosan látnak napvilágot.

Első, gyermekeknek szánt, verseskötete Képzeld el! címmel jelent meg a Rím Könyvkiadónál a 2011-es Ünnepi Könyvhéten. A kötet anyagából a Nemzeti Tankönyvkiadó is válogatott alsó tagozatosoknak készített Magyar nyelv és irodalom – Szövegértés 1. osztályosoknak – Karakter Irodalom c. tankönyvcsaládjába. Második kötete Vörösbegyek nyugalma, drága Fif! címmel a 2012-es Ünnepi Könyvhéten jelent meg a Napkút Kiadó gondozásában.

Gyermekversei az Óvodai Nevelés c. országos szaklapban és a Csodaceruza c. országos terjesztésű gyermekfolyóiratban is megjelennek, valamint a versek megzenésítve hamarosan CD-n is meghallgathatók.

Képzeld el! – Meseszép! Zenés-verses interaktív irodalmi teadélutánok c. nagysikerű irodalmi műsorsorozatát, melyet Dezső Piroska hegedűművésszel közösen vezet, 2013-ban több mint félezer újpesti általános iskolás gyermek láthatta. A műsorsorozat az Újpesti Kulturális Központ megbízásából készült, helyszíne pedig az Ady Endre Művelődési Ház.

A szerző idén meghívást kapott a Sprint Kiadó által szervezett 11. Országos Óvodanevelési Szakmai Konferenciára, melynek költőként szakmai meghívottja és előadója volt.

Hiszem, hogy az irodalmi művek rendeltetése több puszta szórakoztatásnál. Önmagunkba vezető ösvény mellett visz mind az olvasás, mind az írás folyamata. A befogadói közegbe érve útjukra bocsájtott tartalmaink olyan interferenciákat hozhatnak létre, melyek segítik vagy gátolják az emberi sorsvonalak apró rezdüléseit. Nem mindegy tehát, milyen tájolással lépünk az írás járatlan hómezőire, arcunkat keletnek, nyugatnak, északnak vagy délnek fordítva...

Levelek

Az írásról

Az írásnak nem volna szabad:
stílusossággá fakulnia, foglalkozássá szürkülnie,
szabadidős tevékenységgé sorvadnia...
Meg kellene maradnia szenvedélynek.
Ha nem tör be ajtót dörömbölve mindent elsöprő és
mindent magával sodró elemi árvízként hullámverése,
akkor nincs tengerpart.
Fogyó és növő Hold.
Apály és dagály ritmusa,
mely átrendez és teremt.
Feldúl és fölépít. Egyszerre.
Kétarcúsága folytán minden ízében
a mindenséget hordozza.
Az írás, a vers - lételem. Elemi egység.
A lélek oxigénje.
Sejthártyával fedett sejtmag dekódolhatatlan
csíraszámmal és megfejthetetlen növekedéssel.
Speciális allél a DNS-variánsok dupla spiráljában.
Nélküle nem volnék az, aki, s vele együtt létezem minden
töredék-másodpercemben akkor is, ha épp nem Vele mutatkozom...

Levelek